HERITAGE COLLECTIE

Manchetknopen die opvallen. Die eruit zien alsof ze al jaren tot dezelfde familie behoren. De vintage manchetknopen uit de Heritage Collectie zijn iconisch. Ze geven je outfit een verfijnde en luxe uitstraling als nooit tevoren.

Gratis verzending boven €39,-

14 dagen retourneren

Betaal eenvoudig achteraf

Alleen topkwaliteit manchetknopen

Toont alle 21 resultaten

De Heritage Collectie.

De Heritage Collectie. Manchetknopen die eruitzien alsof ze al generaties lang tot dezelfde familie behoren. Doorgegeven van grootvader op zoon, op kleinzoon. Deze vintage manchetknopen vallen op. Maken de outfit af. De gouden, zilveren of bronzen kleur wordt o.a. afgewisseld met een veelal kleurrijke fijn gepolijste epoxylaag. Deze manchetknopen zijn iconisch.

De verfijnde epoxylaag op de vintage manchetknopen.

Manchetknopen kunnen compleet van zilver, goud of metaal zijn. Wars van traditionele manchetknopen hebben een deel van deze vintage manchetknopen een bijzondere epoxylaag. Bij sommigen van de Heritage Collectie is het een doorzichtige epoxylaag, waardoor het 3D-effect van de kleuren in de vintage manchetknoop nog beter naar voren komt. We hebben ook manchetknopen waarbij de kleuren door de epoxy zijn gemengd, waardoor er een opvallend en bijzonder effect is gecreëerd. Let op dat alle vintage manchetknopen met een epoxylaag met de hand worden gemaakt. Het patroon in de vintage manchetknoop kan afwijken van de foto.

Draag vintage manchetknopen bij de juiste gelegenheden.

Manchetknopen worden vandaag de dag niet meer gedragen bij alledaagse gelegenheden. Anders dan in de jaren ’20 van de vorige eeuw zitten op vele overhemden al kleine plastic knoopjes om de uiteindes van de mouw bij elkaar te houden. Wat prima is, voor casual Friday. Draag je voor een chique gelegenheid een 3-delig, 4-delig of zelfs 5-delig pak? Dan horen daar de juiste vintage manchetknopen bij die de outfit afmaken.

Let bij je overhemd erop dat hij geschikt is voor manchetknopen. Het overhemd dient voorzien te zijn van dubbele knoopsgaten (ook wel dubbel manchet genoemd). Het voordeel van overhemden met een dubbel manchet is dat deze veelal van betere kwaliteit zijn.

Bekijk onze andere collecties.

Naast deze iconische en vintage-look manchetknopen uit de Heritage Collectie, hebben we drie andere collecties: Opulent Collectie, Signature Collectie en de Pendulum Collectie. De Opulent Collectie staat voor tijdloos, minimalistisch. Het zijn zilverkleurige manchetknopen die bij iedere kledingstijl passen. De Signature Collectie zijn donkere manchetknopen met subtiele details. Stoer, industrieel, grof. Maar bovenal verfijnd. De Pendulum Collectie zijn manchetknopen die staan voor vakmanschap. De onderdelen van deze manchetknopen passen perfect in elkaar. Zie alle manchetknopen voor een compleet overzicht van alle collecties.