Ontdek de geschiedenis van manchetknopen

De geschiedenis van manchetknopen

Manchetknopen zijn een onmisbaar accessoire in de mode-industrie sinds de 19e eeuw. De geschiedenis van de manchetknopen gaat echter veel verder terug dan dat. In feite zijn manchetknopen al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de mode.

De eerste dragers van manchetknopen

Het oudste bewijs van manchetknopen dateert uit de oudheid. De Egyptenaren droegen al manchetknopen gemaakt van goud, zilver en andere edelmetalen. De Romeinen droegen ook manchetknopen, vaak versierd met juwelen. In de Middeleeuwen droegen adellijke heren manchetknopen gemaakt van edelmetalen en juwelen.

In de 16e eeuw begonnen manchetknopen steeds populairder te worden bij mannen. Ze begonnen eenvoudige knopen te dragen gemaakt van metaal of ivoor. Deze knopen waren vaak voorzien van een simpel patroon of een initialen.

In de 18e eeuw, tijdens de Georgian- en Victorian-tijd, werden manchetknopen steeds meer een statussymbool. Mannen begonnen knopen te dragen gemaakt van edelmetalen en juwelen, vaak versierd met edelstenen. Deze knopen werden gezien als een teken van rijkdom en macht.

Vrouwen konden niet achterblijven. In de 19e eeuw begonnen manchetknopen ook populair te worden bij vrouwen. Vrouwen begonnen knopen te dragen gemaakt van kant, ivoor of andere delicate materialen. Deze knopen werden vaak gedragen met avondkleding en bij speciale gelegenheden.

Manchetknopen in de 20ste eeuw

In de 20ste eeuw werden manchetknopen steeds minder populair bij vrouwen, maar bleven wel een belangrijk accessoire voor mannen. In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw werden manchetknopen gemaakt van art deco-ontwerpen, terwijl in de jaren ’40 en ’50 manchetknopen voorzien waren van meer eenvoudige ontwerpen.

Manchetknopen vandaag de dag

Tegenwoordig zijn manchetknopen weer volop in de mode. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar, van eenvoudige, strakke ontwerpen tot meer opvallende, gedetailleerde stukken. Manchetknopen zijn niet alleen een mode-accessoire, maar ook een stijlvolle en elegante manier om een outfit af te maken!

Shop vandaag jouw eerste paar manchetknopen bij Exclusievemanchetknopen.nl. Bekijk onze complete collectie via de button hieronder.

Exclusievemanchetknopen.nl

Meer dan alleen luxe manchetknopen voor hem en haar. Een verzorgde outfit. Een complete stijl. Chique en verfijnd.

Shop op gelegenheid

Bruiloften | Black Tie | Kerstmis

Leer meer over manchetknoppen

LEES OOK DEZE BLOGS.