Hoe noem je een overhemd met manchetknopen?

Overhemden met een ‘dubbel manchet’ waarin je manchetknopen kunt dragen, hebben een chique en luxe uitstraling. Dat komt door het dragen van de manchetknoop zelf en omdat overhemden van dit type veelal zijn gemaakt van betere katoensoorten. Deze luxere overhemden worden vaak gedragen bij bruiloften, zakelijke evenementen of gala’s.

Hoe noem je een overhemd met manchetknopen?

Als je opzoek bent naar een overhemd waarin je manchetknopen kunt dragen, kun je deze op verschillende manieren vinden. Veel gebruikte zoektermen zijn:

  • Overhemd dubbele knoopsgaten
  • Overhemd French Cuff
  • Overhemd dubbel manchet

De meeste ‘standaard’ overhemden zijn niet geschikt voor het dragen van een manchetknoop. Dat komt omdat deze overhemden al zijn voorzien van een klein plastic knoopje en omdat ze maar één knoopsgat hebben. Je kunt wel kiezen voor een button cover. Dit is een metalen overzetknoopje dat je over het bestaande plastic knoopje kunt schuiven.

Een overhemd met een dubbel manchet

Bij een overhemd met een dubbel manchet is de manchet langer dan bij een ‘normaal’ overhemd. Dit komt omdat de manchet zo wordt gevouwen dat hij een dubbele laag stof krijgt. Je ziet dit ook op de foto hieronder.

Overhemd met dubbel manchet

Door de manchetknopen af te stemmen op de kleur en stijl van het overhemd en de rest van het pak, creëer je een chique uitstraling. 

Exclusievemanchetknopen.nl

Meer dan alleen luxe manchetknopen voor hem en haar. Een verzorgde outfit. Een complete stijl. Chique en verfijnd.

Shop op gelegenheid

Bruiloften | Black Tie | Kerstmis

Leer meer over manchetknoppen

LEES OOK DEZE BLOGS.