Hoe weet ik mijn hoedenmaat?

Ben je op zoek naar de perfecte hoed, maar weet je niet welke maat je moet kiezen? Geen zorgen, je bent niet de enige! Het vinden van de juiste hoedenmaat kan een uitdaging zijn, maar met deze eenvoudige gids help ik je op weg. Of je nu een hoedenliefhebber bent of voor het eerst een hoed koopt, het is belangrijk om je maat nauwkeurig te bepalen voor het beste comfort en stijl. Laten we samen ontdekken hoe je jouw ideale hoedenmaat kunt vinden!

Wat is een hoedenmaat?

Voordat we ingaan op hoe je jouw hoedenmaat kunt bepalen, is het belangrijk om te begrijpen wat een hoedenmaat eigenlijk is. Een hoedenmaat is een meting die aangeeft hoe groot de binnenomtrek van de hoed moet zijn om comfortabel op je hoofd te passen. Deze maat wordt meestal uitgedrukt in centimeters of inches.

Hoe meet je jouw hoedenmaat?

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Flexibel meetlint
  • Spiegel (optioneel)

3 stappen om je hoedenmaat te meten

  1. Plaats het meetlint: Plaats het meetlint ongeveer 1 cm boven je oren rondom je hoofd. Zorg ervoor dat het lint over het midden van je voorhoofd loopt en rond de achterkant van je hoofd, over het breedste deel.
  2. Lees de maat af: Kijk in de spiegel of vraag iemand om te helpen en lees de maat af waar het meetlint elkaar ontmoet. Houd het meetlint niet te strak of te los; het moet comfortabel rond je hoofd zitten.
  3. Noteer de maat: Schrijf de maat op in centimeters of inches, afhankelijk van de maateenheid die je prefereert of die het meest gebruikelijk is in jouw regio.
hoedenmaat - hoe meet ik mijn hoedenmaat

Omrekeningstabel voor hoedenmaten

Hieronder vind je een handige tabel die je kan gebruiken om je maat om te zetten van centimeters naar hoedenmaten die in verschillende landen worden gebruikt.

Hoofdomtrek in cm Amerikaanse maat Britse maat Europese maat
53 6 5/8 6 1/2 53
54 6 3/4 6 5/8 54
55 6 7/8 6 3/4 55
56 7 6 7/8 56
57 7 1/8 7 57
58 7 1/4 7 1/8 58
59 7 3/8 7 1/4 59
60 7 1/2 7 3/8 60
61 7 5/8 7 1/2 61
62 7 3/4 7 5/8 62

Tips voor het kiezen van de juiste hoed

  • Probeer verschillende maten: Als je tussen twee maten in zit, probeer dan beide om te zien welke het comfortabelst zit.
  • Houd rekening met haarstijl: Als je vaak van kapsel verandert, houd er dan rekening mee dat dit invloed kan hebben op hoe een hoed past.
  • Wees opmerkzaam op materiaal: Sommige materialen kunnen uitrekken of krimpen, afhankelijk van het weer en hoe vaak je de hoed draagt.

Vind je nieuwe hoed bij Exclusievemanchetknopen.nl

Bij ons vind je veel meer dan enkel luxe manchetknopen. We bieden een compleet assortiment aan luxe herenaccessoires aan, waaronder flat caps. Benieuwd naar deze Peaky Blinders hoeden? Bekijk ze in onze collectie!

Exclusievemanchetknopen.nl

Meer dan alleen luxe manchetknopen voor hem en haar. Een verzorgde outfit. Een complete stijl. Chique en verfijnd.

Shop op gelegenheid

Bruiloften | Black Tie | Kerstmis

Leer meer over manchetknoppen

LEES OOK DEZE BLOGS.