Stijlgids: hoe draag je een reversspeld?

Reversspelden zijn een klein maar krachtig modeaccessoire dat kan bijdragen aan het verbeteren van je algemene uitstraling. Het dragen van een reversspeld is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn regels en richtlijnen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je je reversspeld op de juiste manier draagt. In deze stijlgids leer je hoe je een reversspeld op een stijlvolle en passende manier kunt dragen.

Wat is een Reversspeld?

Voordat we ingaan op de details over hoe je een reversspeld draagt, is het belangrijk om te begrijpen wat het eigenlijk is. Een reversspeld is een klein sieraad dat wordt gebruikt om het revers van een jas of blazer te versieren. Het wordt meestal gedragen op formele evenementen, maar kan ook worden gebruikt om een beetje flair toe te voegen aan een casual outfit.

reversspeld

De juiste plaatsing van de Reversspeld

De reversspeld moet altijd aan de linkerzijde van de jas of blazer worden gedragen. Dit komt omdat het traditioneel gezien wordt als de meest respectvolle plek om het te dragen. De pin moet worden geplaatst op het breedste deel van het revers, net boven het hart.

Het kiezen van de juiste Reversspeld

Het kiezen van de juiste reversspeld is net zo belangrijk als het correct dragen ervan. De pin moet passen bij de rest van je outfit. Het is belangrijk om te kiezen voor een speld die past bij de kleur en het materiaal van je jas of blazer.

Combineer met andere accessoires

Het is ook belangrijk om te overwegen hoe de reversspeld zal passen bij je andere accessoires. Het moet bijvoorbeeld goed samengaan met je stropdas, pochet, of zelfs je manchetknopen. Zorg ervoor dat de kleuren en stijlen goed op elkaar afgestemd zijn.

Verschillende soorten reversspelden

Reversspelden kunnen een eenvoudige jas of blazer transformeren in een modieuze, opvallende look. Maar wist je dat er verschillende soorten reversspelden zijn?

1. De bloemreversspeld

De bloemreversspeld, of boutonnière, is een klassieker. Deze spelden hebben meestal de vorm van een bloem en worden traditioneel gemaakt van zijde of ander fijn materiaal.

De bloemreversspeld

Ze worden vaak gedragen bij formele gelegenheden zoals bruiloften of galadiners.

2. De stokreversspeld

De stokreversspeld is een meer moderne en stijlvolle optie. Deze spelden hebben meestal de vorm van een staafje en kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, waaronder zilver, goud, en zelfs edelstenen.

De stokreversspeld

Ze zijn een subtiele keuze en kunnen goed worden gecombineerd met een breed scala aan outfits.

3. De kettingreversspeld

De kettingreversspeld is een bijzondere variant. Deze spelden zijn vaak verbonden door een kleine ketting die over het revers van de jas of blazer loopt. Ze zijn een unieke keuze en kunnen een interessant gespreksonderwerp zijn op sociale evenementen.

4. De badge of broche reversspeld

Badge of broche reversspelden zijn vaak gedetailleerder en kunnen een verscheidenheid aan vormen, maten en designs hebben. Ze kunnen alles bevatten, van familiewapens tot symbolen en logo’s. Deze spelden zijn een geweldige manier om je persoonlijke stijl of affiliaties te tonen.

5. De parelreversspeld

De parelreversspeld is een tijdloze en elegante keuze. Deze spelden zijn vaak gemaakt van een enkele parel of een cluster van parels. Ze zijn een perfecte keuze voor formele gelegenheden en kunnen elke outfit een vleugje klasse geven.

Waar koop je reversspelden?

De mooiste reversspelden shop je natuurlijk online bij Exclusievemanchetknopen.nl! Bekijk onze groeiende collectie en kies de reversspeld die perfect past bij jouw outfit.

Exclusievemanchetknopen.nl

Meer dan alleen luxe manchetknopen voor hem en haar. Een verzorgde outfit. Een complete stijl. Chique en verfijnd.

Shop op gelegenheid

Bruiloften | Black Tie | Kerstmis

Leer meer over manchetknoppen

LEES OOK DEZE BLOGS.