Welke soorten manchetknopen zijn er

Verschillende soorten manchetknopen

Verschillende soorten manchetknopen

Een van de meest veelzijdige accessoires is de manchetknoop. Manchetknopen zijn in tal van afmetingen, kleuren en designs te verkrijgen. Zo zijn er ronde stoffen manchetknopen, tijdloze zilveren dubbele manchetknopen, gouden klassieke manchetknopen met een staafje en ga zo maar door.

Hieronder lichten we de verschillende soorten manchetknopen toe.

Manchetknopen met een staafje

Een van de meest voorkomende manchetknopen zijn de manchetknopen met een staafje. Je zult deze ook het meeste in onze webshop terugzien. Waarom? Omdat veel mensen hier de voorkeur aan geven. De manchetknoop met een staafje is eenvoudig te bevestigen.

Manchetknoop met staafje

Je kunt het staafje haaks draaien, zodat hij stevig in je overhemd blijft zitten. Draai het staafje in dezelfde richting als de rest van de manchetknoop en hij is eenvoudig in en uit je overhemd te halen. 

Zijden manchetknoop

De zijden manchetknoop, ook wel de silk knot, Turkse knoop, vrijgezellenknoop of de apenballetjes genoemd, zijn manchetknopen met twee geknoopte zijden balletjes en een elastiek ertussen. 

Dit type manchetknoop wordt vaak bij een overhemd met dubbel manchet meegeleverd. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en zijn eenvoudig te bevestigen.

Dubbele manchetknopen

Waar de manchetknopen met een staafje enkel het staafje als achterzijde hebben, zijn er ook dubbele manchetknopen. Bij dubbele manchetknopen is de achterzijde een rondje of vierkantje. Het is een stukje kleiner dan de voorkant, omdat het anders niet te bevestigen is.

LEES MEER OVER DIT ONDERWERP

Gerelateerde blogposts

Houten manchetknopen: ontdek deze unieke accessoire

Houten manchetknopen: Ontdek ze unieke accessoire Houten manchetknopen zijn een unieke en stijlvolle toevoeging aan elke outfit. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook milieuvriendelijk. In deze blog nemen we een kijkje naar de...

Ontdek de elegantie van Parelmoer manchetknopen

Ontdek de elegantie van parelmoer manchetknopen Manchetknopen zijn al sinds jaar en dag een belangrijk accessoire voor mannen (en ook vrouwen). Of het nu gaat om een speciale gelegenheid of gewoon voor dagelijks gebruik, het juiste paar...

Unieke manchetknopen voor de perfecte bruiloft

Unieke manchetknopen voor de perfecte bruiloft Manchetknopen zijn al jaren een populaire accessoire voor mannen bij formele gelegenheden, zoals bruiloften. Het is een detail dat de outfit van een man compleet maakt en een gevoel van elegantie en...

Ontdek de geschiedenis van manchetknopen

De geschiedenis van manchetknopen Manchetknopen zijn een onmisbaar accessoire in de mode-industrie sinds de 19e eeuw. De geschiedenis van de manchetknopen gaat echter veel verder terug dan dat. In feite zijn manchetknopen al eeuwenlang een...