Verschillende soorten manchetknopen

Verschillende soorten manchetknopen

Een van de meest veelzijdige accessoires is de manchetknoop. Manchetknopen zijn in tal van afmetingen, kleuren en designs te verkrijgen. Zo zijn er ronde stoffen manchetknopen, tijdloze zilveren dubbele manchetknopen, gouden klassieke manchetknopen met een staafje en ga zo maar door.

Hieronder lichten we de verschillende soorten manchetknopen toe.

Manchetknopen met een staafje

Een van de meest voorkomende manchetknopen zijn de manchetknopen met een staafje. Je zult deze ook het meeste in onze webshop terugzien. Waarom? Omdat veel mensen hier de voorkeur aan geven. De manchetknoop met een staafje is eenvoudig te bevestigen.

Manchetknoop met staafje

Je kunt het staafje haaks draaien, zodat hij stevig in je overhemd blijft zitten. Draai het staafje in dezelfde richting als de rest van de manchetknoop en hij is eenvoudig in en uit je overhemd te halen. 

Zijden manchetknoop

De zijden manchetknoop, ook wel de silk knot, Turkse knoop, vrijgezellenknoop of de apenballetjes genoemd, zijn manchetknopen met twee geknoopte zijden balletjes en een elastiek ertussen. 

Dit type manchetknoop wordt vaak bij een overhemd met dubbel manchet meegeleverd. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en zijn eenvoudig te bevestigen.

Dubbele manchetknopen

Waar de manchetknopen met een staafje enkel het staafje als achterzijde hebben, zijn er ook dubbele manchetknopen. Bij dubbele manchetknopen is de achterzijde een rondje of vierkantje. Het is een stukje kleiner dan de voorkant, omdat het anders niet te bevestigen is.

Exclusievemanchetknopen.nl

Meer dan alleen luxe manchetknopen voor hem en haar. Een verzorgde outfit. Een complete stijl. Chique en verfijnd.

Shop op gelegenheid

Bruiloften | Black Tie | Kerstmis

Leer meer over manchetknoppen

LEES OOK DEZE BLOGS.