Wat zijn manchetknopen?

Wat zijn manchetknopen?

Wat zijn manchetknopen? Manchetknopen zijn losse knopen die worden gebruikt om de manchetten van de mouw van een overhemd vast te knopen. Tegenwoordig zie je dit niet zo veel meer, omdat overhemden veelal kleine plastic knoopjes aan de mouw hebben zitten. Om een manchet te kunnen dragen, dient een overhemd twee knoopsgaten per mouw te hebben.

Waar worden manchetknopen van gemaakt?

Manchetknopen kunnen van diverse materialen worden gemaakt. Je ziet ze het meest van metaal of zilver. Er zijn ook manchetknopen van goud, witzilver of van stof zoals zijde te koop. Afhankelijk van de gelegenheid kun je hier de manchetknopen op aanpassen.

Shop manchetknopen

Waarom zou je manchetknopen dragen?

Als in de meeste overhemden al een plastic knoopje zit, waarom zou je manchetknopen dan eigenlijk dragen?

Manchetknopen geven een luxe uitstraling aan een outfit. Voor zakelijke of formele gelegenheden is een manchetknoop het perfecte sierraad voor mannen. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijk overleg, een bruiloft, gala of zelfs een begrafenis.

Manchetknopen kunnen niet in ieder overhemd gedragen worden. De overhemden met dubbele knoopsgaten (ook wel een dubbel manchet genoemd), zijn veelal van betere kwaliteit dan ‘normale overhemden’.

Exclusievemanchetknopen.nl

Meer dan alleen luxe manchetknopen voor hem en haar. Een verzorgde outfit. Een complete stijl. Chique en verfijnd.

Shop op gelegenheid

Bruiloften | Black Tie | Kerstmis

Leer meer over manchetknoppen

LEES OOK DEZE BLOGS.